Bryllup taler

Bryllup taler

I et bryllup taler nå ofte mor i stedet for far. Likestillingen har kommet langt, og dersom mor er mer talefør enn far, er det bedre at hun påtar seg den oppgaven.

Tale til Haakon og Mette Marit

Da kronprins Haakon Magnus giftet seg med Mette Marit, var det mor til Mette Marit (Marit Tjessem) som holdt bryllupstalen.

Deres Majesteter
Deres Kongelige Høyheter
Kjære brudepar

Gratulerer hjerteligst med dagen, kjære Haakon og Mette-Marit! Dette er virkelig en stor, stor dag for oss alle, og vi gleder oss over å se den lykke og kjærlighet dere utstråler.

Som de fleste menneskene i dette landet, hadde jeg aldri trodd at jeg skulle komme på Slottet. Kongens Slott var liksom noe som hørte eventyrene og fantasien til. Jeg må innrømme det er litt uvirkelig.

Jeg har alltid vært sikker på at du kom til å bli en vakker brud, Mette-Marit. Når jeg ser deg i dag, er du likevel enda vakrere og flottere enn jeg noen gang kunne tenke meg.

Gjennom hele livet har du vært noe helt spesielt for dine foreldre og søsken. Du har vært en solstråle som har vært til stor velsignelse for oss alle. Nå er det mitt håp at du får være like mye til glede og berikelse for Haakon og alle andre du møter på din vei. Vi er utrolig stolte av deg !

Det er en stor og viktig oppgave dere går til. Det er mitt ønske at dere får være til støtte og oppmuntring for hverandre. Øv dere i å ta dere av hverandre. Lykke til med både samlivet og samarbeidet!

Jeg vet at noe av det viktigste i deres liv er den gode samtalen, enten bare dere to, eller med flere. Jeg håper at dere også i fremtiden kan bruke tid og krefter på å bevare slike gyldne øyeblikk.

Du har fått en utrolig fin mann, Mette-Marit. Haakon har sjarmert oss alle fra første stund, og vi har blitt ordenlig glad i han. Takk, Haakon, for den måten du har tatt imot Mette-Marit på, - og hele vår familie.

Jeg vil også takke Kongeparet og Prinsesse Märtha Louise for den varmen dere har møtt oss med. Hele tiden har vi følt oss velkomne og omsluttet med kjærlighet og omsorg. Dere har inkludert oss og tatt vare på oss på en måte som er helt rørende.

På vegne av vår familie vil jeg takke dere, Kong Harald, Dronning Sonja og Prinsesse Märtha Louise, for den støtte dere har vært for oss, - og aller mest for den måten dere har tatt imot Mette-Marit på.

Til lykke, kjære Haakon og Mette-Marit! Jeg ønsker dere alt godt i livet med diktet «Å være stor» av Tove Houck.

«Det er ikke beundringsverdige gjerninger som gjør deg til et stort menneske.
Gjerningene er som oftest bare et uttrykk for evnene livet har gitt deg.
Men kjærligheten som varmer gjerningene dine,
godheten som smiler i hendene dine ,
viser hvor stor du virkelig er».

Bryllup taler – litt om denne talen

Denne talen er kort, men samtidig fikk hun sagt det vesentligste. I en bryllupstale trenger man ikke gå i detaljer, men bare si det viktigste. Her påpeker moren til Mette Marit at hun vet at de kommuniserer godt og at hun håper de fortsetter å bruke tid til den gode samtalen.

Moren takker også for den gode mottagelsen de alle har fått og sier noen ord til både Haakon og de andre i kongefamilien.

Bryllup taler – Vi skriver gjerne for deg

På Munter.no kan du kjøpe ferdige taler til bryllup, men vi kan også skrive en bryllupstale for deg på bestilling.

 

Kjøp en talepakke med ferdige taler

Kjøp taler til bryllup

Tilbake til Eksempler.

 


Opphavsrett © 2012 1001sang.no. Designet av Kloner AS, Drives av Zen-Cart