Tale fra brud til brudgom

Brudens tale – Tale til brudgom

I motsetning til brudgommen, har ikke bruden «plikt» til å holde tale, men det er flere og flere som velger å holde tale til brudgom. Dersom motet svikter, kan en sang være et godt alternativ.

Du kan da gjerne reise deg opp og si at du ønsker å si noen ord til din kjære, men at du har valgt å si det i en sang som du håper alle blir med og synger.

Velg ut et par egenskaper du vil framheve.

Illustrer gjerne disse ved hjelp av eksempler.

Bruk gjerne noen sitater somt du vil formidle.

Forskjellige typer «tale til brudgommen»

Vanlig tale
Eventyrtale
Tale på rim 
Kort tale + sang

1001-BrKM-K_lofte_1

Fleip med glimt i øyet

I en tale til brudgommen kan både brudgommens gode og ikke fullt så gode sider trekkes fram. Det siste må gjøres med et glimt i øyet, og gjerne med litt selvironi. Du kan for eksempel si at han har fått det veldig vanskelig etter at han flyttet sammen med deg, for nå finner han ikke lenger noen av tingene sine. De havner nemlig der de skal ligge, og dét før han får snudd seg.

At veien til mannens hjerte går gjennom magen, har du lenge visst, og det er derfor du tråler frysediskene etter nye ferdigprodukter som du kan overraske ham med. 

Og når du evt. takker gjestene for at de er her (det er ikke nødvendig hvis brudgommen allerede har gjort det), foreldrene dine for den gode barndommen, svigerforeldrene for at de tok så godt imot deg, så kan du også sende en liten takk til Findus eller de som produserer Grandiosaen.

Dette kan selvfølgelig gjelde deg, og da kan det framføres som selvironi.

Selvironi er viktig!!! Fleip gjerne med dine «dårlige» egenskaper!

hjerte2

Hva falt du for?

Hvile egenskaper setter du størst pris på?

Trekk fram gode egenskaper

I talen til brudgommen må du også selvfølgelig si noe om hans gode egenskaper – hva det var du falt for, og hva du setter mest pris på nå.

Dine/deres ønsker for framtiden kan du også trekke fram, enten det er hus og barn, ferieturer, gode opplevelser eller det er de gode hverdagene der dere hjelper og støtter hverandre.

Papparollen

Dersom dere har barn, kan han også få skryt for hvor godt han takler sin papparolle. Det kan evt. blandes med litt humor, som for eksempel når du sier noe om hvor slitsomt det er for deg å måtte roe ned både ham og barna.

Hvis han har en hobby som opptar mye av hans tid, kan du si noe om at du absolutt ikke vil at barna skal gå i hans fotspor der.

Du kan gjerne avslutte med et lite dikt.

Han var ikke så ivrig på å gi barna navn siden de likevel ikke kommer når man roper på dem.

Før vi fikk barn, trodde vi at de sov mye. Nå forstår vi at de bare ligger til lading!

Bli inspirert av
våre ferdige taler!


Senk skuldrene!
Den tyngste del av jobben er allerede gjort!

Ferdige bryllupstaler i nettbutikken

I nettbutikken kan du kjøpe taler som du kan bruke som utgangspunkt for din egen tale. I noen av samlepakkene får du også mange sider med avsnitt som du kan putte inn i din egen bryllupstale.

Det er deilig å slippe å lete etter gode formuleringer, og her får du dem fiks ferdige – klare til å putte inn i talen der det måtte passe.

Bryllupstaler - vi skriver for deg

Å skrive en bryllupstale kan volde litt problemer for enkelte. Det kan være vanskelig å vite hva man skal ta med – samtidig som det kan være vanskelig å få en god flyt i bryllupstalen.

Dersom du bruker en profesjonell skribent til å utforme talen, er det ikke noe nederlag. Det er du som har funnet fram til momentene, og det er du som kommer til å legge siste hånd på verket. Skribenten har bare hjulpet deg med formuleringene og med å sy talen sammen.

De talene som vi skriver, blir veldig forskjellige. Noen vil ha en seriøs tale til bryllup, mens andre føler at en mer uhøytidelig stil passer dem. Noen vil ha mye fleip i talen sin, mens andre ønsker å formidle dype og sterke følelser.

Universitetsutdannet skribent

Lang erfaring 

Gode tilbakemeldinger