Takk for maten tale

Kort og morsom

Å skrive «takk for maten taler» er ikke alltid så lett, for de skal helst være morsomme. Det er jo grenser for hvor mye morsomt det er å si om maten.

I talen kan du gjerne si noe om jubilanten, om sangen og talene, men ellers gjerne trekke fram ting som har med mat å gjøre. Det er ikke nødvendig å ramse opp alt dere har spist, for det blir bare kjedelig.

Du kan også evt. erte jubilanten litt, men tilføye at du nå vil senke et glemselens slør over alle feil og mangler han/hun måtte ha, samtidig som du hinter til noen av feilene hans/hennes. For det er jo ikke grenser for hva man vil gjøre for et slikt måltid mat! Kanskje du eller jubilanten ellers pleier å ha ketchup på all maten, eller han/hun ellers helst spiser Pizza Grandiosa? Da kan du gjerne nevne dette.

Du trenger ikke å si så mye om menyen


1001-AL-Tale-mann-mork

Snakk evt. om kjærlighet og mat

Bryllup?

Du kan snakke litt om f.eks. kjærlighet dersom det er et bryllup. Du kan også flette inn ordtak og sitater som du kan finne på bl.a. nettstedet Ordtak.no.

Bursdag?

Her kan du f.eks. si at alderen ikke har noe å si hvis man da ikke er en ost eller en god årgang vin. Så kan du spinne litt videre på dette. Du kan også evt. si noe om at jubilanten i en alder av 60 år har tibrakt så og så mange år i sengen og så og så mange år ved bordet, og hva som har brakt mest glede, er ikke godt å vite.

Si gjerne noe om mat og alder

Bruk gjerne ordtak

Husk å takke vertskap, kokker etc.

Takk

Du må ikke glemme å takke både vertskap, serveringspersonell, kokk, toastmaster og alle talerne som gjorde dette til en uforglemmelig bordsetning. Du kan også takke gjestene for at de har gjort dette til et trivelig måltid.

Ordtak

  • Adam og Eva hadde det ideelle ekteskap. Han slapp å høre om alle mennene hun kunne ha giftet seg med, og hun slapp å høre hvordan moren hans laget mat. (Kimberly Broyles)
  • Helvete er et sted hvor engelskmenn lager mat, italienere dirigerer trafikken og tyskere lager underholdningsprogrammene. (Robert Emil Lembke)
  • Når vertinnen er vakker, er maten alltid god. (Svensk ordtak)
    Hvor mange vakre tanker kan det ikke komme av et måltid. (Etienne Rey)
  • Det første man mister under en slankekur, er sitt gode humør. (Gert Fröbe)
  • Man bør la kaloriene stå, ellers setter de seg. (Ukjent)
  • En kvinnes høyeste ønske er å bli veid og funnet for lett. (Walter Winchell)
  • Jeg skjønner ikke at jeg gidder å spise sjokolade. Jeg kunne like gjerne smøre den rett på hoftene. (Rhoda Morgenstern)

Kjøp takk for maten talene hos oss!

cooking_kopi

Fortell hvem du siterermat

Eksempel på bruk av ordtak/sitat

Skal du bruke ordtaket «Øyet vil ha mer enn magen kan ta», kan du for eksempel si:

Et gammelt ordtak sier at «øyet vil ha mer enn magen kan ta», og det ordtaket slo virkelig til her. Jeg tror det er flere enn jeg som har spist mer enn godt er, men det viser jo bare at alt smakte kjempegodt.

Et gammelt ordtak sier at «øyet vil ha mer enn magen kan ta», og det slo virkelig til her. Jeg tror det er flere enn jeg som har gått i skytteltrafikk og hentet mat. Men jeg viste likevel litt måtehold, for jeg spiste iallfall ikke mer enn jeg klart å bære!

Eksempel på bruk av vits

Det er mange bedrifter som går dukken. Det lureste er nok å fusjonere, slik som brudeparet i dag har gjort! Da kan alt gå så mye bedre, men ikke alltid. Dere har vel hørt om høna som foreslo at hun og grisen skulle fusjonere?

De skulle produsere egg og bacon, og som alle forstår, var grisen litt nølende. Da høna spurte hva som var i veien, sa grisen at det var ikke så gunstig for ham, for da måtte jo han dø! Men da lo høna godt mens hun sa: «Jamen, det er jo det som skjer ved en fusjon!».

Nå avgår ikke akkurat brudgommen ved døden ved å gifte seg, men jeg må si at mange av mine egne vaner avgikk en stille død da jeg selv fikk lenker – unnskyld, jeg mente «ble smidd i hymens lenker».

Som alle merket oppførte jeg meg upåklagelig under hele måltidet, for jeg regner med at alle sparkene jeg fikk under bordet ikke var noe annet enn rå beinflørting. Jeg skal ikke gå mer i detaljer om hva jeg kan vente av min kjære når vi kommer hjem, men vil heller si at maten smakte så godt at hadde det ikke vært for at jeg er så dannet, hadde jeg svelgt tunga mi!

egg2