Damenes tale

Damenes tale

Damenes tale (tale for damene) skal være morsom, men samtidig skal den også være en hyllest til damene. Mange liker at en slik tale er litt «på kanten», men man bør jo se an sitt publikum før man boltrer seg altfor fritt!

I en slik tale omtaler man gjerne kvinner og menn i litt stereotypiske vendinger. Ikke alle er like begeistret for dette, men det er lettere å lage noe morsomt ut av en slik vinkling.

Se ditt publikum an

Kvinnelige egenskaper settes gjerne på spissen

sko

Firmafest

Er det på en arbeidsplass, kan kanskje en del interne ord og uttrykk brukes om kvinnen? Man kan også bruke en morsom historie eller vits som passer til miljøet eller arbeidssituasjonen.

Hvis du jobber i et regnskapsbyrå, kan du gjerne ta opp dette med kvinner og innkjøp. Det at det er umulig å overbevise en kvinne om at selv et røverkjøp koster penger, er noe alle menn har erfart.

Eksempel

Du kan kanskje fortelle om mannen som hadde vunnet i lotto? Han ba konen pakke kofferten så fort hun kunne. «Hvor skal vi reise?», spurte hun. «Skal jeg pakke klær for varme eller kalde dager?» «Pakk alt», svarte han. «Du skal ut av huset, for nå har jeg råd til en betalt hushjelp!»

halsband

Damene har én alder, mens mennene har fem!

nisse

Damenes tale julebord

Skal du holde damenes tale på julebord, trenger du ikke å si noe om julen. Du kan evt. endre en vits til en julevits. Du kan også si noe om at kvinnene gjør alt mulig for å beholde utseende, mens vi menn tar det mer med ro. Mens kvinnen bare har én alder, har vi menn hele fem!

1) Han tror på julenissen.
2) Han tror ikke på julenissen.
3) Han kler seg ut som julenissen.
4) Han ser ut som julenissen.
5) Han tror han er julenissen.

Korte historier eller vitser

La det være kort, slik at ikke gjestene begynner å gjespe mens de venter på at du skal komme til poenget. Dersom du lurer på om alle vil forstå vitsen eller om den er litt for mye «på kanten», så dropp den. Husk at du taler til en forsamling av svært ulike mennesker!

Kjøp ferdige taler på Munter.no.